package repair package repair .

package repair

انواع صفحه نمایش گوشی

صفحه نمایش گوشی را می توان پنجره ای برای ورود به آن در نظر گرفت و می توان گفت یکی از مهم ترین قسمت های یک گوشی هوشمند است. اگر کیفیت صفحه نمایش گوشی مناسب نباشد، تجربه کاربری خوبی از قسمت های مختلف گوشی مانند دوربین، سخت افزار و ... نخواهید داشت. امروزه سازندگان گوشی های هوشمند از انواع مختلف صفحه نمایش در کیفیت ها و ویژگی های مختلف استفاده می کنند تا محصولات خود را تولید کنند.
بنابراین صفحه نمایش های مورد استفاده برای تولید گوشی های هوشمند نه تنها از نظر کیفیت و عملکرد، بلکه از نظر قیمت نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. بنابراین اگر با ویژگی ها و ویژگی های صفحه نمایش های مختلف آشنا هستید، می توانید هنگام خرید گوشی، محصولی را انتخاب کنید که صفحه نمایشی دقیقاً مطابق با نیاز و خواسته شما داشته باشد. در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم انواع صفحه نمایش گوشی را معرفی کرده و شما را با ویژگی های هر پنل صفحه نمایش گوشی در بازار آشنا کنیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط: تعمیرمانیتور

بهترین نوع صفحه نمایش گوشی

همانطور که می دانید صفحه نمایش گوشی ارتباط مستقیمی با بینایی و چشم انسان دارد. بنابراین اگر کیفیت صفحه نمایش گوشی خوب و قابل قبول نباشد به دلیل استفاده طولانی مدت ممکن است باعث بروز مشکلات چشمی در فرد شود و منجر به خستگی چشم، سوزش، قرمزی و ... شود. قسمت های اصلی که کیفیت آنها ارتباط مستقیمی با میزان مصرف باتری گوشی دارد، کیفیت صفحه نمایش است.
بنابراین اگر صفحه نمایش خوب و باکیفیت نباشد و دارای نقاط ضعف و ایراد باشد، میزان مصرف باتری افزایش یافته و در نهایت عمر مفید گوشی کاهش می یابد. بنابراین بهتر است در انتخاب صفحه نمایش گوشی نهایت دقت را به خرج دهید تا بتوانید محصولی خوب و باکیفیت خریداری کنید.

انواع صفحه نمایش گوشی

لازم به ذکر است که امروزه در گوشی های هوشمند از دو نوع صفحه نمایش LCD و LED استفاده می شود. صفحه نمایش های LED دارای ویژگی ها و ویژگی های بهتری هستند و به همین دلیل توانسته اند جایگزین صفحه نمایش LCD شوند. امروزه غول های گوشی جهان با طراحی پنل های اختصاصی صفحه نمایش سعی می کنند بهتر از رقبای خود در این زمینه ظاهر شوند و همین امر باعث شده تا تعداد نسبتا زیادی پنل صفحه نمایش در بازار وجود داشته باشد که انتخاب گزینه مناسب را با مشکل مواجه می کند. . در ادامه قصد داریم تمامی پنل های موجود برای صفحه نمایش گوشی های امروزی را به شما معرفی کنیم.

صفحه نمایش TFT LCD
صفحه نمایش های TFT به عنوان صفحه نمایش LCD در نظر گرفته می شوند و پیکسل ها را برای افزایش وضوح و کیفیت تصویر مدیریت می کنند. TFT مخفف Thin Film Transistor به معنای ترانزیستور لایه نازک است. طراحی صفحه نمایش فوق به گونه ای است که پیکسل های آن به صورت افقی و عمودی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

معرفی ویژگی های مختلف صفحه نمایش گوشی
در این صفحه نمایش ها برای هر پیکسلی که پیکسل به آن متصل می شود، یک خازن و یک ترانزیستور سیلیکونی آمورف وجود دارد. در نتیجه در این صفحه نمایش ها هر پیکسل صفحه به صورت جداگانه شارژ می شود و حتی پس از رفرش شدن نیز این شارژ برای تصویر جدید باقی می ماند. مصرف باتری TFT نسبت به صفحه نمایش های قدیمی کمتر است. اما اگر بخواهیم مصرف باتری آن را با صفحه نمایش های جدید مقایسه کنیم، مصرف باتری آن بالاست.
یکی از نقاط ضعف صفحه نمایش TFT افت کیفیت آن در زیر نور مستقیم خورشید است. علاوه بر این، این صفحه نمایش در نمایش رنگ های مات عملکرد ضعیفی دارد و زاویه دید خوبی را در اختیار کاربران قرار نمی دهد. هزینه تولید این صفحه نمایش ها نسبتا پایین است و به همین دلیل این صفحه نمایش ها همچنان توسط سازندگان مختلف بر روی گوشی های هوشمند استفاده می شود.

پنل صفحه نمایش IPS LCD
صفحه نمایش IPS نسخه به روز صفحه نمایش TFT است که کیفیت و قیمت بالاتری نسبت به صفحه نمایش TFT دارد. از جمله مواردی که در صفحه نمایش IPS رفع شده است، امکان استفاده از آن در زیر نور خورشید است. جالب است بدانید که برند اپل قبل از آیفون X از صفحه نمایش IPS روی گوشی ها استفاده می کرد، از مهمترین نقاط ضعف صفحه نمایش IPS می توان به عدم امکان تولید رنگ مشکی عمیق با استفاده از این صفحه نمایش اشاره کرد.
یعنی رنگ های مشکی نمایش داده شده توسط این گوشی اغلب خاکستری تیره هستند. برای تولید این صفحه نمایش ها یک لایه اضافی برای نور پس زمینه به صفحه نمایش اضافه شده است و همین امر باعث شده است که قطر این صفحه نمایش ها نسبت به سایر صفحه ها بیشتر باشد. در این فناوری تا زمانی که دستگاه روشن است، تمام پیکسل های صفحه نمایش دارای نور پس زمینه هستند و این حتی پیکسل های مشکی را نیز شامل می شود. در نتیجه نمایش رنگ مشکی در این صفحه نمایش ها با مشکل مواجه می شود.
از مزایای این صفحه نمایش ها می توان به جمع آوری و فشرده سازی پیکسل های این صفحه اشاره کرد و همین موضوع باعث شده است که کیفیت تصاویر نمایش داده شده با استفاده از آن بسیار بالا باشد. شفاف و واضح باشد. بنابراین افرادی که دوست دارند صفحه نمایش گوشی آنها از دقت و ثبات رنگ بالایی برخوردار باشد، می توانند صفحه نمایش IPS را انتخاب کنند.

پنل صفحه نمایش OLED
صفحه نمایش های OLED معمولا در گوشی های پرچمدار استفاده می شوند. شرکت هایی که از این فناوری صفحه نمایش بر روی گوشی های خود استفاده کرده اند می توان به برندهایی مانند اپل و هوآوی اشاره کرد. فناوری OLED مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به وزن کم و حجم کم اشاره کرد.
دلیل این امر این است که لایه های اضافی که در صفحه های قبلی کار نوردهی را انجام می دادند در این صفحه ها حذف شده اند و دیگر نیازی به این لایه ها نیست. از معایب صفحه نمایش های OLED می توان به پایین بودن درصد روشنایی این صفحه نمایش ها نسبت به صفحه نمایش های LCD اشاره کرد. علاوه بر این، قیمت این محصول بسیار بالاتر از نمایشگرهای LCD است.

پنل صفحه نمایش AMOLED
این فناوری تمام مزایای فناوری قبلی را دارد و علاوه بر آن مزایای بیشتری نسبت به فناوری OLED از جمله زمان واکنش بیشتر و مصرف انرژی کمتر دارد. یکی از ویژگی های عالی صفحه نمایش AMOLED، خاموش کردن پیکسل ها برای نمایش حداکثر رنگ مشکی است. از جمله مزایای این صفحه نمایش های AMOLED می توان به وزن کم، دقت رنگ بسیار بالا، ابعاد باریک تر، عمر باتری بیشتر و روشنایی تصویر بیشتر اشاره کرد. البته قیمت این صفحه نمایش ها بسیار بالاتر از صفحه نمایش های قبلی است.

پنل صفحه نمایش Super AMOLED
در صفحه نمایش های Super AMOLED رنگ ها شفاف تر از صفحه نمایش های AMOLED هستند و به همین دلیل کیفیت این فناوری بالاتر از AMOLED است. لازم به ذکر است که صفحه نمایش های Super AMOLED صفحه نمایش های گران قیمتی هستند و بسیار نازک و سبک هستند.

بهترین صفحه نمایش گوشی برای چشم
دلیل این امر این است که تمامی قسمت های تشکیل دهنده این صفحه نمایش تنها در یک لایه تعبیه شده اند و دلیل سبکی و نازکی این صفحه نمایش ها نیز همین است. نرخ تازه سازی صفحه نمایش های Super AMOLED بیشتر از AMOLED است و این فناوری توانایی بیشتری در بازتاب نور دارد. علاوه بر این، خطر سوختن در صفحه نمایش های Super AMOLED کمتر از AMOLED است.

پنل صفحه نمایش Super AMOLED Plus
گوشی هایی با صفحه نمایش سوپر آمولد
Super AMOLED Plus نسخه ارتقا یافته Super AMOLED است که 50 درصد ساب پیکسل بیشتر از فناوری قبلی دارد. یکی از مزایای صفحه نمایش های Super AMOLED Plus نازک تر و روشن تر بودن آنها نسبت به فناوری قبلی است. علاوه بر این، کارایی این صفحه نمایش های Super AMOLED Plus در مقایسه با Super AMOLED 18 درصد بهبود یافته است.

پنل صفحه نمایش داینامیک AMOLED
فناوری Dynamic AMOLED جدیدترین فناوری مورد استفاده سامسونگ در گوشی های پرچمدار خود است که حدود 13 درصد روشن تر از فناوری قبلی است. علاوه بر این، نسبت کنتراست پنل جدید سامسونگ نسبت به مدل های قبلی افزایش چشمگیری داشته و همین امر باعث شده تا کیفیت صفحه نمایش های فوق به میزان قابل توجهی افزایش یابد. بر اساس اطلاعات به دست آمده Dynamic AMOLED می تواند کل فضای رنگی DCI-P3 را پوشش دهد و این موضوع باعث شده تا کاربران در هنگام تماشای فیلم و تصاویر مختلف با استفاده از این پنل ها احساس بهتری داشته باشند. در این پنل جدید از فناوری HDR10+ برای بهبود دقت رنگ استفاده شده است.

پنل نمایشگر Dynamic AMOLED 2X
فناوری Dynamic AMOLED 2X نسخه ارتقا یافته نمایشگرهای Dynamic AMOLED است که توانسته امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار دهد. به عنوان مثال در فناوری فوق رنگ مشکی به درستی نمایش داده می شود و دقت رنگ این نمایشگرها بسیار خوب و قابل قبول است و تصاویر درست مانند آنچه در واقعیت می بینیم به کاربران نشان داده می شود. فناوری فوق دارای استاندارد TUV Rheineland است که از چشم در برابر نور آبی محافظت می کند. بنابراین چشم کاربران در استفاده طولانی مدت از صفحه نمایش های فوق اذیت نمی شود.

انواع صفحه نمایش گوشی / انواع کیفیت صفحه نمایش گوشی
این فناوری دارای گواهینامه HDR10+ نیز می باشد که بر اساس آن کیفیت رنگ و کنتراست صفحه نمایش نسبت به مدل های قبلی افزایش چشمگیری داشته و زاویه دید بیشتر و کیفیت رنگ بالاتری را در اختیار کاربران قرار می دهد. علاوه بر این، سرعت پاسخگویی این صفحه نمایش ها نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. میزان مصرف باتری در این فناوری کم است و بنابراین عمر باتری در گوشی هایی که از این صفحه نمایش ها استفاده می کنند افزایش می یابد.

پنل نمایشگر AMOLED سیال
مقایسه انواع صفحه نمایش موبایل
این صفحه نمایش در گوشی های هوشمند وان پلاس استفاده می شود و یکی از بهترین صفحه نمایش های بازار به حساب می آید. از مزایای ویژه این صفحه نمایش ها می توان به نور آبی کم در آنها اشاره کرد. همین موضوع باعث شده تا میزان آسیب دیدگی کاربران در هنگام استفاده از این نمایشگرها کمتر شود.

صفحه نمایش رتینا
صفحه نمایش رتینا که در میان صفحه نمایش های LCD قرار می گیرد، توسط اپل مهندسی شده و توسط شرکت های دیگر تولید شده است. تراکم پیکسلی این صفحه نمایش بسیار بالاست و به همین دلیل سازندگان آن اعلام کرده اند که چشم انسان نمی تواند پیکسل های این صفحه نمایش را در فاصله دید معمولی تشخیص دهد.

انواع صفحه نمایش گوشی موبایل

علاوه بر این صفحه نمایش فوق کنتراست بالایی دارد و همین امر باعث شده است که کیفیت تصاویر نمایش داده شده با استفاده از آن بسیار خوب و عالی باشد. متاسفانه قیمت این صفحه نمایش ها بسیار بالاست و علاوه بر این صفحه نمایش های فوق مصرف باتری بسیار بالایی دارند.

پنل نمایش Super Retina
رزولوشن های مختلف صفحه نمایش گوشی
صفحه نمایش های Super Retina صفحه هایی هستند که از فناوری OLED استفاده می کنند. به دلیل استفاده از پنل های OLED در این نمایشگرها، این پنل ها خود توانایی تامین نور مورد نیاز اجزای داخلی نمایشگر را دارند و به همین دلیل نسبت کنتراست این پنل ها بسیار خوب و عالی است. به علاوه در این پنل ها امکان خاموش شدن پیکسل ها به صورت تکی وجود دارد که باعث کاهش مصرف باتری می شود. از آنجایی که این صفحه نمایش ها قادر به خاموش کردن پیکسل های خود هستند، رنگ مشکی به بهترین شکل ممکن نمایش داده خواهد شد.
صفحه نمایش مایع شبکیه چشم

انواع صفحه نمایش آیفون
پیشرفته ترین صفحه نمایش LCD در آیفون که تاکنون توسط این شرکت عرضه شده، صفحه نمایش Liquid Retina است. برای طراحی این صفحه نمایش از کریستال مایع استفاده شده و به همین دلیل وضوح تصاویر و کیفیت رنگ ها در این صفحه نمایش ها بسیار خوب و قابل قبول است. نسبت کنتراست این صفحه نمایش ها بسیار بالاست و برند اپل از این صفحه نمایش ها برای تولید آیپد و آیفون های خود استفاده کرده است.
صفحه نمایش Super Retina XDR OLED
در Super Retina XDR OLED از فناوری OLED استفاده شده و این پنل تصاویر با کیفیت خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهد. سطح کنتراست صفحه نمایش های Super Retina XDR OLED بسیار بالاست و این صفحه نمایش از رنگ های بسیار بالا پشتیبانی می کند و به همین دلیل از دقت رنگ بسیار خوبی در مقایسه با سایر صفحه نمایش ها برخوردار است.

انواع فناوری صفحه نمایش گوشی
لازم به ذکر است که صفحه نمایش Super Retina XDR OLED از فرمت hdr نیز پشتیبانی می کند و از این رو می تواند عکس ها و فیلم ها را با کیفیت خوب و قابل قبولی برای کاربران نمایش دهد. به علاوه طول عمر صفحه نمایش های فوق بیشتر از سایر صفحه نمایش ها می باشد.

پنل نمایشگر مینی ال ای دی
صفحه نمایش های مینی ال ای دی از ال ای دی های بسیار کوچک ساخته شده اند. برای درک بهتر نحوه عملکرد این صفحه نمایش ها، این پنل ها را با صفحه های قبلی مقایسه می کنیم. در نمایشگرهای قبلی، از یک پس زمینه بزرگ یا چندین نور پس زمینه کوچک برای روشن کردن صفحه استفاده می شد.

انواع صفحه نمایش گوشی
اما در این فناوری از هزاران ال ای دی برای روشنایی صفحه نمایش استفاده می شود و این باعث افزایش کیفیت صفحه نمایش می شود. در صفحه های بالا برای نمایش رنگ مشکی پیکسل های آن قسمت به صورت جداگانه خاموش می شوند و این باعث می شود که کیفیت رنگ مشکی نمایش داده شده توسط این پنل ها بسیار خوب و عالی باشد.
نتیجه
بهترین پنل صفحه نمایش در گوشی های امروزی
در این مطلب انواع صفحه نمایش گوشی را به کاربران معرفی کرده ایم تا کاربران با مزایا و معایب هر کدام از آن ها آشنا شوند و در هنگام خرید گوشی بتوانند با توجه به نیاز خود انتخاب کنند. دو فناوری اصلی برای تولید صفحه نمایش گوشی، فناوری LCD و LED هستند. تکنولوژی LED جدیدتر از تکنولوژی LCD است و مزایای بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید ?‍?


برچسب: بهترین صفحه نمایش گوشی، انواع صفحه نمایش، گوشی سامسونگ، گوشی آیفون،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۰۸:۱۲ توسط:shiva موضوع: نظرات (0)